Wandelen in de omgeving

Wandelen in de Achterhoek
Tal van natuurbeheer- en toeristische organisaties hebben een scala aan wandelroutes uitgezet. Honderden van bordjes, of paaltjes met gekleurde koppen voorzien. Rondom iedere stad of dorp vind je wel een of meer routes. De vier routes met rood-witte strepen zijn van de doorgaande routes, de lange afstandwandelpaden (LAW) van A naar B door Nederland, zoals het Pieterpad. De routes met geel-rode strepen zijn de streekpaden. Deze maken een rondgang door de regio, door hun relatief lange afstand, geknipt voor een meerdaagse tocht. Routes met groen-blauwe markering voeren van trein/bus- naar trein/bushalte binnen de regio. En de routes met zeshoekige bordjes maken een ommetje van 10-15 km door de natuur.

Wandelen vanaf de camping
Bij de receptie zijn een vijftal wandelroutes verkrijgbaar die beginnen en eindigen op de camping zelf. De routes gaan o.a. door de dichtbij gelegen bosrijke omgeving van het natuurreservaat `het Goor`.

Wandelen in de prachtige Aaltense omgeving
VVV Aalten hebben tal van verschillende wandelroutes door het centrum of door de prachtige natuur waar u kunt genieten van de rust en ruimte.
Bij de VVV is een gevarieerd aantal wandelroutes verkrijgbaar o.a een stadswandeling door Bredevoort en de wandelommetjes Aalten Noordwest en Aalten Zuidoost met bewegwijzerde routes vanaf 4 kilometer.

Enkele wandelroutes:
Wandeling Karpermeer - 7,5 km
Rondje Varsseveld - 73 km
Rondje Westendorp Aalten en Terug - 30 km
Aalten - achterhoek - 33 km
Ronde Aalten - 32 km
Wandeling Aalten-Winterswijk - 17 km
Wandeling Aalten Bredevoort Aalten - 13km

Nordic Walking
Je ziet het steeds meer. Wandelaars die gewapend met twee wandelstokken op pad zijn. Niet van ouderwetse, houten stokken. Nee, van moderne koolstofvezel gemaakte stokken. Dankzij die stokken gebruik je tijdens de wandeling meer spieren en is je vetverbranding hoger. Het geheel is uit Scandinaviƫ overgewaaid en noemen we nordic walking. De nabije omgeving van camping Goorzicht is uitstekend geschikt voor Nordic Walking. Tevens is er in het Nederlands-Duitse grensgebied tussen grofweg Zeddam en Emmerich is een 80 kilometer groot nordic walkingpark aangelegd met zeven routes van verschillende afstanden. Je loopt ongemerkt van het ene land naar het andere. Handig startpunt: een van de verschillende Toeristische Overstappunten in die regio.

 
Realisatie: www.makn.nl